Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Jablečný závin

Hodnocení uživatelů:
45 minut 35 minut 6 porcí Středně obtížné

Ingredience

  • 300 gramů hladká mouka
  • 1 větší špetky sůl
  • 1 kus vejce
  • 1/8 litru voda
  • 1 lžička ocet
  • 130 gramů máslo
  • 1 lžíce olej
  • 1 kilogram jablka
  • 3 sáček skořicový cukr
  • 100 gramů hrozinky
  • 100 gramů ořechy sekané

Příprava

V 1/8 litru vody rozpustíme 30 g másla a lžičku octa, jakmile se začne vařit odstavíme a necháme vychladnout. Mouku osolíme, přidáme vejce a směs vody s octem a máslem. Důkladně vypracujeme do hladkého těsta. Rozdělíme na 3 bochánky, ty položíme na teplé místo na 20 minut odpočinout. Jablka si oloupeme a nakrájíme na malé kousky nebo nastrouháme. Z každého bochánku vyválíme placku, kterou poklademe jablky, posypeme skořicovým cukrem, hrozinkami a ořechy dle chuti, zavineme. Pečeme pomalu ve středně vyhráté troubě do zlatova, před vyndáním z trouby potřeme rozpuštěným máslem
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře