Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Jablková sachr bábovka

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
30 minut 60 minut 12 porcí Snadné

Ingredience

zdobení

  • 50 gramů rostlinný tuk Hera
  • 100 gramů čokoláda na vaření
  • 2 kusy jablečné chipsy
  • 80 gramů marmeláda (jahodová, meruňková )
  • 250 mililitrů smetana ke šlehání

Příprava

  1. Změklou Heru nakrájíme na menší kousky a vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně zašleháme vejce a pak po částech vmícháme jemně nastrouhaná jablka a mouku prosátou s kakaem a kypřicím práškem.
  2. Bábovkovou formu vymažeme Herou, vysypeme moukou a těsto do ní nalijeme. Vložíme ji do vyhřáté trouby a těsto pečeme při 160 °C asi 50–60 minut. Hotovou bábovku vyklopíme z formy a necháme vychladnout.
  3. Čokoládu na vaření rozlámeme na menší kousky a společně s Herou ji rozpustíme v horké vodní lázni. Vychladlou bábovku přelijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.
  4. Dozdobíme ji jablečnými chipsy (tenké plátky jablek povařené v cukerném rozvaru). Bábovku podáváme nakrájenou na plátky, které lehce potřeme marmeládou a ozdobíme vyšlehanou smetanou.
  5. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře