Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Jablkovo-banánová vdolečky se skořicí

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 40 minut 6 porcí Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

Na vdolečkové těsto:

  • 1/2 litru mléka
  • 20-25 dekagramů mouky celozrnné
  • 1 lžička soli
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 2 lžíce minerální vody
  • 4 vejce
  • 4 jablka menší
  • 2 banány větší
  • 1 lžíce medu

Ke smažení:

  • 2-3 dl oleje

Na posypání vdolečků:

  • 10 gram skořice
  • 1 lžíce hroznového cukru

K ozdobení vdolečků:

  • mandarinky
  • 2 jablka menší
  • 2 kiwi

Příprava

  1. Jablka omyjeme. Omýt je třeba i skořápky vajíček a neuškodí ani banánům, aby se chemikálie, kterými jsou ošetřené, přes naše ruce ani náhodou nedostali do jídla.
  2. Banány oloupeme, podélně je překrojíme a poté je nakrájíme na plátky. Jablka i se slupkou nastrouháme. Do hlubší skleněné misky rozklepneme vajíčka, na ně nasypeme sůl a vanilkový cukr, poté ručním šlehačem vyšleháme pěnu. Přidáme nastrouhaná jablka a nakrájené banány.
  3. Ke směsi ovoce a vajec přidáme mouku a dobře zamýcháme, pak přilejeme mléko. Pokud je směs přílis řídká, přidáme trochu mouky a následně přilejeme i minerální vodu. Na závěr ještě přidáme lžící medu.
  4. Zahřejeme olej, poté na něj větší lžící vložíme jablkovo-banánové těsto na vdolečky a opečeme po obou stranách do zlatava a křupava. Vdolečky posypeme směsí skořice a hroznového cukru.
  5. Po upečení hned servírujeme 2-3 vdolečky na talíři obložené jablky, mandarinkou a kiwi.
Tip: Můžeme podávat také s vanilkovým pudingem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře