Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Jáhlový koláč

Hodnocení uživatelů:
20 minut 20 minut 4-6 porce Snadné

Ingredience

Koláč

  • 150 gramů jáhel
  • 300 mililitrů mléka
  • 1 špetka soli
  • 2 kusy vejce
  • 6 lžic medu
  • 2 kusy jablka
  • 100 gramů ořechy, semínka, hrozinky

Zdobení

  • 1 balení zakysaná smetana
  • 4 lžičky med

Příprava

  1. Jáhly 3x spaříme, zalijeme 300 ml mléka a 200 ml vody, osolíme špetkou soli a vaříme pod pokličkou na mírném ohni asi 10 minut. Občas promícháme.
  2. Vypneme a necháme je dojít.
  3. Do zchladlých jáhel vmícháme žloutky, med, nakrájená jablka a směs hrozinek, ořechů a semínek. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků
  4. Směs dáme do vymazané formy a pečeme asi 20 minut.
  5. Nakonec zdobíme kopečkem zakysané smetany a dle chuti dosladíme medem.
Tip: Koláč je dobrý teplý i studený.
Tip: Místo medu můžeme použít javorový sirup nebo med ochucený.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře