Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Jáhly v mléku

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
5 minut 20 minut 4 porce Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

  • 20 dekagramů jáhly
  • 4 dl mléko
  • 5 dekagramů fruktóza
  • 1 kus nastrouhaná citrónová kůra
  • 1 balení vanilkový cukr
  • višňový džem
  • sůl

Příprava

  1. Jáhly omyjeme pod tekoucí vodou v cedníku. 4 dl mléka smícháme s 1 dl vody. Jáhly dáme do teflonové nádoby a asi půl minuty restujeme.
  2. K jáhlám přilijeme mléko s vodou. Přidáme fruktózu, vanilkový cukr, citronovou kůru z 1 citrónu a špetku soli. Přivedeme do varu a pod poklicí dále vaříme na mírném ohni 15 minut. Pokud je potřeba přilijeme ještě trochu vody. Dáváme pozor, protože i na teflonovou nádobu se mohou jáhly přichytit. Po uvaření necháme 5 minut odpočinout pod poklicí. Podáváme s džemem.
Tip: Můžeme obohatit 2 dl vyšlehané smetany nebo přimíchat ovoce.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře