Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Jahodová bomba

Receptynakazdyden.cz
Jeden z velice oblíbených moučníků plný jahod a tvarohu, který se hodí ke všem příležitostem. Rozhodně s ním překvapíte!
Hodnocení uživatelů:
40 minut 8 minut 12 porcí Náročné

Ingredience

těsto

  • 3 vejce
  • 100 gramů hladké mouky
  • 80 gramů pískového cukru
  • 1 vanilkový cukr

náplň, zdobení

Příprava

  1. Vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Zlehka vmícháme prosátou mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. V troubě předehřáté na 200 °C ho pečeme asi 8 minut.
  2. Upečený korpus ihned lehce poprášíme moukou a obrátíme ho na utěrku. Když vychladne, opatrně z něj odtrhneme papír, na kterém se pekl. Korpus potřeme marmeládou, pomocí utěrky ho svineme do rolády a v chladu necháme zatuhnout.
  3. Heru vyšleháme s oběma cukry do pěny. Přimícháme měkký tvaroh a nakonec celé jahody (část si jich necháme stranou na ozdobení).
  4. Roládu nakrájíme na tenké plátky. Hlubokou mísu vyložíme kousky rolády. Klademe je těsně vedle sebe. Potom ji naplníme tvarohovým krémem a navrch rozložíme plátky rolády. Mísu uložíme alespoň na 4 hodiny do chladna. Když dezert zatuhne, vyklopíme ho a dozdobíme zbylými jahodami.
  5. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
Tip: Připravte si další skvělé recepty s oblíbenými jahodami!
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře