Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Jahodové kopečky

Receptynakazdyden.cz
Výborný dezert z voňavých jahod! Připravte si jednoduché kopečky plné úžasné jahodové chuti!
Hodnocení uživatelů:
40 minut 6 minut 10 porcí Středně obtížné

Ingredience

těsto

  • 2 vejce
  • 50 gramů krupicového cukru
  • 60 gramů hladké mouky

náplň, zdobení

  • 500 gramů čerstvých jahod
  • 500 gramů měkkého tvarohu
  • 70 gramů moučkového cukru
  • 250 mililitrů smetany ke šlehání
  • 20 gramů práškové želatiny Dr. Oetker
  • jahody na ozdobu
  • 1 balení čiré dortové želé
  • meduňka

Příprava

  1. Vejce s cukrem vyšleháme do pevné pěny. Vmícháme prosátou mouku. Plech vyložíme pečicím papírem, načrtneme na něj 10 koleček o průměru 7 cm a těsto do nich lžící rozetřeme. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 6 minut.
  2. Jahody očistíme, omyjeme, necháme okapat a polovinu jich rozmixujeme. Jahodové pyré smícháme s tvarohem a cukrem. Smetanu vyšleháme do tuha. Želatinu namočíme do 100 ml studené vody a necháme nabobtnat. Poté ji zahřejeme, rozpustíme a vmícháme do jahodového tvarohu. Nakonec do náplně zapravíme šlehačku.
  3. Půlkulaté formičky vyložíme fólií, naplníme připraveným krémem a přiklopíme upečenými piškotovými kolečky. Uložíme do chladničky zatuhnout, nejlépe přes noc.
  4. Zbylé jahody nakrájíme na plátky. Kopečky vyklopíme z formiček, po celém povrchu je poklademe plátky jahod a potřeme dortovým želé připraveným dle návodu na obalu. Necháme ztuhnout, ozdobíme bylinkami, případně cukrovými kvítky a podáváme.
  5. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře