Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Jahodové palačinky s vanilkovým krémem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 45 minut 4-5 porce Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

Na palačinky

  • 2 kusy vejce větší
  • 4 lžíce cukru krystalu
  • 4 dl mléka
  • 2 dl sodovky
  • 35 dekagramů mouky
  • 1 špetka soli
  • 2 lžíce oleje

Na vanilkovou omáčku

  • 4 dl mléka
  • 4 kusy žloutků
  • 5 dekagramů mouky
  • 1 dl smetany
  • 15 dekagramů cukru krystal
  • 2 balení vanilkového cukru

Další

  • 15 jahod přibližně, větších

Příprava

  1. Dvě vejce rozmícháme nejdříve s cukrem, poté přidáme ostatní suroviny a rozmícháme do hladka. Mouku necháme mírně vyběhnout, abychom viděli, jak je těsto husté. Pokud není dost řídké, ředíme je trochou mléka. Když jsme dosáhli požadované hustoty, přilijeme trochu oleje, aby se těsto nelepilo. Do pánvičky na palačinky vlijeme trochu oleje a ten zahřejeme. Když je olej horký, vlijeme do pánve jednu dávku těsta, poté pánvičku nakláníme, aby se těsto rovnoměrně rozprostřelo. Když začne tuhnout a odlepí se, opatrně je pomocí nože otočíme. Druhou stranu smažíme kratší dobu. Před každou palačinkou pánev potřeme olejem, aby se nepřilepila žádná z nich. Palačinky skládáme na talíř.
  2. Pomocí ručního šlehače smícháme následující: žloutek, vanilkový cukr, smetanu, mouku a 1 dl mléka. Zbytek mléka přivedeme k varu, poté opatrně vléváme ke krému. Za stálého míchání počkáme než zhoustne. Nejlépe bude, pokud použijeme vodní lázeň, abychom krém nepřipálili.
  3. Dokud je krém vlažný, omyjeme a nakrájíme jahody. Palačinky potřeme vanilkovým krémem, přidáme jahody, následně složíme palačinku do trojúhelníku.
Tip: Vychlazené jsou skutečně osvěžujícím dezertem.
Tip: Ozdobíme šlehačkou a posypeme moučkovým cukrem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře