Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Jahodové srdce k Valentýnu

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
35 minut 20 minut 8 porcí Snadné

Ingredience

korpus

  • 240 gramů hladká mouka
  • 80 gramů moučkový cukr
  • 1 balení vanilkový cukr
  • 1 špetka sůl
  • 1 lžička nastrouhaná citrónová kůra
  • 1 kus vejce
  • 150 gramů rostlinný tuk Hera

krém, zdobení

Příprava

  1. Mouku prosijeme, smícháme s oběma druhy cukru, špetkou soli a citronovou kůrou. Přidáme na kousky nakrájenou Heru a vejce. Vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu 30 minut odpočinout.
  2. Odleželé těsto rozválíme na plát silný asi 5 mm a vyložíme jím formu na srdce s vyšším okrajem. Na dně těsto propícháme vidličkou. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 20 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout ve formě a pak ho z ní uvolníme.
  3. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém. Odstavíme ho z ohně, rozšleháme v něm žloutky a necháme za stálého míchání vychladnout. Pak pudink rozšleháme elektrickým robotem a postupně do něj zašleháme malé kousky Hery. Krém rozetřeme na korpus.
  4. Jahody očistíme a nakrájíme na plátky. Rozložíme je na krém postupně od okrajů korpusu směrem do středu. Střed ještě můžeme ozdobit marcipánovým nebo čokoládovým srdíčkem.
  5. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk
Knorr

Zeptejte se šéfkuchaře