Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Jahodový dort
Hodnocení uživatelů :
40 minut
20 minut
6 porcí Středně obtížné
Ingredience
- 3 kusy vejce
- 30 gramů cukr krystal
- 125 gramů měkké máslo
- 100 gramů cukr moučka
- 2 lžíce citrónová šťáva
- 125 gramů polohrubá mouka
- 1 lžička prášek do pečiva
- 1 sáček želatinovýo ztužovač dr. Oetker
- 500 gramů polotučný tvaroh
- 200-250 mililitrů smetana ke šlehání
- 8 lžic cukr krystal
- 1 sáček dortové želé
- 250 gramů cukr
- 450 gramů jahody
Příprava
- Oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh.
- Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přimícháme citrónovou šťávu, mouku s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme sníh. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a upečeme.
- V míse rozmícháme tvaroh s cukrem a jahodami (rozmixovanými), vmícháme ušlehanou smetanu a želatinový ztužovač, který připravíme podle návodu na sáčku. Jahodovou směs nalijeme na zchladlý korpus a dort dáme do lednice. Když náplň ztuhne, polijeme červeným dortovým želé a opět dáme ztuhnout. Nakonec zdobíme jahodami, případně šlehačkou. Je třeba nechat důkladně ztuhnout ještě v dortové formě, nejlépe přes noc.
Žádný nový komentář.