Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Jahodový dort

Hodnocení uživatelů:
40 minut 20 minut 6 porcí Středně obtížné

Ingredience

  • 3 kusy vejce
  • 30 gramů cukr krystal
  • 125 gramů měkké máslo
  • 100 gramů cukr moučka
  • 2 lžíce citrónová šťáva
  • 125 gramů polohrubá mouka
  • 1 lžička prášek do pečiva
  • 1 sáček želatinovýo ztužovač dr. Oetker
  • 500 gramů polotučný tvaroh
  • 200-250 mililitrů smetana ke šlehání
  • 8 lžic cukr krystal
  • 1 sáček dortové želé
  • 250 gramů cukr
  • 450 gramů jahody

Příprava

  1. Oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh.
  2. Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přimícháme citrónovou šťávu, mouku s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme sníh. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a upečeme.
  3. V míse rozmícháme tvaroh s cukrem a jahodami (rozmixovanými), vmícháme ušlehanou smetanu a želatinový ztužovač, který připravíme podle návodu na sáčku. Jahodovou směs nalijeme na zchladlý korpus a dort dáme do lednice. Když náplň ztuhne, polijeme červeným dortovým želé a opět dáme ztuhnout. Nakonec zdobíme jahodami, případně šlehačkou. Je třeba nechat důkladně ztuhnout ještě v dortové formě, nejlépe přes noc.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře