Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Jahodový dort s krémem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
30 minut 45 minut 12 porcí Středně obtížné

Ingredience

těsto

  • 150 gramů rostlinný tuk Hera
  • 200 gramů hladká mouka
  • 60 gramů cukr moučka
  • 1 kus vaječný žloutek

náplň

  • 300 mililitrů mléko
  • 40 gramů krupicový cukr
  • 1 balení vanilkový puding v prášku
  • 250 gramů měkký tvaroh
  • 1 balení vanilkový cukr

zdobení

Příprava

  1. Heru nakrájíme na malé kousky a společně moukou, cukrem a žloutkem zpracujeme na hladké těsto. Těsto zabalíme do fólie a uložíme na 30 minut do chladničky.
  2. Pak tři čtvrtiny těsta rozválíme na kulatý plát o průměru 24 cm a vyložíme jím dno dortové formy. Těsto propícháme vidličkou a v troubě vyhřáté na 200 °C necháme asi 15 minut předpéct.
  3. Z mléka, krupicového cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém. Měkký tvaroh ochutíme vanilkovým cukrem a vmícháme do něj ještě teplý pudinkový krém.
  4. Ze zbylého těsta vyválíme obdélníkový pás. Předpečený korpus vyndáme z trouby a obvod formy vyložíme pruhem těsta. Ihned přidáme polovinou tvarohové náplně a rozložíme na ni polovinu mandarinek. Ovoce zakryjeme zbylým krémem a koláč vrátíme do trouby. Při 180 °C ho dopékáme asi 30 minut.
  5. Upečený dort necháme ve formě vychladnout. Pak ho vyjmeme a navrch dozdobíme plátky jahod a zbylými mandarinkami. Ovoce potřeme dortovým želé připraveným dle návodu na obalu a dort necháme v chladu zatuhnout.
  6. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře