Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Jahodový koláč

Hodnocení uživatelů:
20 minut 20 minut 4 porce Středně obtížné

Ingredience

  • 500 gramů jahody
  • 4 kus vejce
  • 150 gramů moučkový cukr
  • 150 gramů polohrubá mouka
  • 2 vanilkový cukr

Příprava

  1. Z bílků ušleháme pevný sníh.
  2. Zamícháme do něj 50 g cukru. Zbývající cukr přidáváme postupně se žloutky.
  3. Zaprašujeme moukou.
  4. Vzniklé těsto vlijeme na pekáč vyložený pečícím papírem a jahodami obalenými ve vanilkovém cukru.
  5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C.
Tip: Upečené pocukrujeme.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře