Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Jahodový tunel

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
50 minut 15 minut 12 porcí Středně obtížné

Ingredience

těsto

  • 5 kusů vejce
  • 150 gramů krupicový cukr
  • 150 gramů hladká mouka
  • 1/4 balení kypřící prášek do pečiva
  • 20 gramů kakao

náplň, zdobení

  • 100 gramů moučkový cukr
  • 250 gramů čokoládový jogurt
  • 250 gramů oříškový jogurt
  • 6 plátků želatina
  • 250 gramů jahody
  • 200 gramů čokoládová poleva
  • 150 mililitrů smetana ke šlehání
  • 1 balení vanilkový cukr
  • 80 gramů jahody na ozdobu
  • 2 lžíce strouhané lískové oříšky

Příprava

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny. Bílky vyšleháme se zbylým cukrem na pevný sníh. Obě hmoty spojíme a pak lehce vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a kakaem. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 15 minut.
  2. Po upečení necháme korpus vychladnout a pak z něj opatrně odtrhneme pečicí papír. Z korpusu odkrojíme pruh na uzavření formy. Pak do formy ve tvaru tunelu rozprostřeme potravinářskou fólii a vyložíme ji zbylým plátem.
  3. Polovinu cukru vmícháme do čokoládového jogurtu a polovinu do oříškového. Želatinu namočíme do trochy studené vody a necháme nabobtnat. Pak ji zahřejeme téměř k bodu varu. Polovinu nalijeme do čokoládového jogurtu a polovinu do oříškového. Do tunelu vyloženého korpusem nalijeme nejprve čokoládovou a pak oříškovou náplň.
  4. Podélně do středu náplně vtlačíme očištěné jahody a povrch uzavřeme pruhem korpusu. Moučník dáme do chladničky ztuhnout.
  5. Po ztuhnutí tunel vyklopíme, odstraníme fólii a povrch polijeme rozehřátou čokoládovou polevou. Necháme ztuhnout a nakrájíme na porce. Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem do tuha, dáme ji do cukrářského sáčku s řezanou špičkou a na tunel nastříkáme malé pusinky. Na ně dáme plátek jahody a posypeme je nastrouhanými oříšky.
  6. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře