Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Jahodový tunel

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
210 minut 30 minut 6-8 porcí Středně obtížné

Ingredience

Na piškotovou roládu

  • 5 lžic džemu
  • 8 lžic mouky
  • 8 lžic cukru
  • 1 balení prášku do pečení
  • 4 kusy vejce
  • 4 lžíce vody

Na tunel

  • 20 dekagramů jahod můžou být i mražené
  • 8 dekagramů cukru
  • 25 dekagramů tvarohu
  • 2 dl smetany ke šlehání
  • 1 dekagram želatiny

Příprava

  1. K přípravě těsta smícháme vaječné bílky s vodou, pak přidáme cukr a ušleháme pevný sníh. Přidáme žloutky, mouku, prášek do pečiva a opět vše zamícháme. Vlijeme do pekáče, který jsme vystlali papírem na pečení a pečeme 25-30 minut v předem předehřáté troubě na 170 stupňů.
  2. Když vyndáme z trouby těsto,potřeme je džemem a zarolujeme. Formu na srnčí hřbet vysteleme potravinovou fólií. Vychladlou piškotovou roládu nakrájíme na 20-22 stejných plátků. Na dno formy dáme 5 plátků, 5-5 plátků na každou stranu formy a pojednom kousku na oba konce. Tvaroh rozmačkáme a přidáme cukr. Želatinu zahříváme než se rozpustí, pak přidáme k tvarohu. Ušleháme tuhou šlehačku, kterou poté přimícháme k tvarohu.
  3. Polovinou krému potřeme plátky rolády ve formě, uhladíme a vmáčkáme jahody. Zbytkem krému vše zahladíme, nakonec zakryjeme zbylými plátky rolády a dáme do lednice tuhnout na 2-3 hodiny.
Tip: Lze vyzkoušet i s malinami.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře