Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Játrová omáčka s vejcem
Hodnocení uživatelů :
10 minut
30 minut
4 porce Středně obtížné S masem
Ingredience
- 1/2 kilogramů vepřová játra
- 1 kus cibule
- 1 litr mléko
- dle chuti sůl
- 1 stroužek česnek
- dle chuti pepř
- 1 lžíce sádlo
- 1 lžíce hladká mouka
- dle chuti vejce
Příprava
- Játra si nakrájíme na menší kostky společně s cibulí. Do mixeru nebo do sekacího nástavce vložíme nakrájená játra, cibuli a jeden stroužek česneku. Rozmixujeme na „krvavou polévku“. Do hrnce si dáme lžíci sádla, jak se rozpustí tak vlijeme rozmixovanou játrovou směs.
- Směs musíme dobře míchat, jelikož nám začne hrudkovatět a přichytávat se. Jakmile je játrová směs orestovaná (získá tvar hrudek a šedo-hnědou barvu) tak přilijeme ¾ litru mléka a necháme vařit, aby játra změkla. Po 30 minutách dochutíme solí a pepřem a ve zbylém ¼ litru mléka rozmícháme polévkovou lžíci hladké mouky a vlijeme do probublávající omáčky.
- Dobře zamícháme a ještě několikrát na mírném plamení po dobu cca 15 minut promícháme zejména ode dna, kde má omáčka tendenci se připalovat.
Tip: Podáváme s vejcem vařeným na hniličku nebo na tvrdo a houskovým knedlíkem
Žádný nový komentář.