Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Játrová omáčka s vejcem

Hodnocení uživatelů:
10 minut 30 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1/2 kilogramů vepřová játra
  • 1 kus cibule
  • 1 litr mléko
  • dle chuti sůl
  • 1 stroužek česnek
  • dle chuti pepř
  • 1 lžíce sádlo
  • 1 lžíce hladká mouka
  • dle chuti vejce

Příprava

  1. Játra si nakrájíme na menší kostky společně s cibulí. Do mixeru nebo do sekacího nástavce vložíme nakrájená játra, cibuli a jeden stroužek česneku. Rozmixujeme na „krvavou polévku“. Do hrnce si dáme lžíci sádla, jak se rozpustí tak vlijeme rozmixovanou játrovou směs.
  2. Směs musíme dobře míchat, jelikož nám začne hrudkovatět a přichytávat se. Jakmile je játrová směs orestovaná (získá tvar hrudek a šedo-hnědou barvu) tak přilijeme ¾ litru mléka a necháme vařit, aby játra změkla. Po 30 minutách dochutíme solí a pepřem a ve zbylém ¼ litru mléka rozmícháme polévkovou lžíci hladké mouky a vlijeme do probublávající omáčky.
  3. Dobře zamícháme a ještě několikrát na mírném plamení po dobu cca 15 minut promícháme zejména ode dna, kde má omáčka tendenci se připalovat.
Tip: Podáváme s vejcem vařeným na hniličku nebo na tvrdo a houskovým knedlíkem
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře