Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Játrový dort

Hodnocení uživatelů:
20 minut 30 minut 8 porcí Středně obtížné Jemně pálivé

Ingredience

  • 2 kusy vejce
  • 250 mililitrů mléko
  • 1 sklenička polohrubá mouka
  • 2-3 lžíce olej
  • 1 lžíce sůl
  • 1 špetka pepř
  • 250 mililitrů Hellmann's Majonéza
  • 3-4 stroužky česnek
  • 0,5 kilogramů libovolná játra

Příprava

  1. Připravíme si všechny ingredience.
  2. Syrová játra umeleme na masovém strojku nebo rozsekáme robotem.
  3. Do rozsekaných játer přidáme mléko, mouku, vejce, sůl, olej a pepř dle chuti. Všechno důkladně promícháme. Konzistence těsta musí odpovídat těstu na palačinky.
  4. Na pánvi krátce smažíme játrové palačinky do zlatova. Každou palačinku mažeme dresingem, který umícháme z majonézy a prolisovaného česneku. Po namázání palačinky naskládáme na sebe.
  5. Necháme dort odpočinout minimálně 2 - 3 hodiny v chladu.
  6. Nakrájíme na trojúhelníky a podáváme jako samostatný pokrm nebo s přílohou.
Tip: K majoéeze možno přidat i různé bylinky podle chuti.
Tip: Majonézu možno zaměnit s bílým jogurtem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře