Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Jednoduchá jablečná polévka

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 20 minut 6-8 porcí Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 1,5 kilogram jablek
  • 2 dl mléka
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 2 lžíce mouky
  • 5 lžic cukru
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 4-5 zrnek hřebíčku
  • 2-3 kusy celé skořice

Příprava

  1. Jablka oloupeme, překrojíme na čtyři dílky, odstaním jádřinec a nakrájíme na tenké dílky. Do uzavíratelného sítka na čaj dáme koření (nemusíme pak koření lovit při konzumaci).
  2. Do jednoho hrnce dáme jablka, koření v sítku a cukr, zalijeme asi 2-2,5 litry vody a dáme vařit.
  3. Než se jablka uvaří (když vřou, tak jsou téměř hotové), smícháme mléko a smetanu s moukou. Do směsi přidáme 3-4 naběračky vroucí jablečné vody (tím zmírníme teplotní rozdíly a předejdeme hrudkování), rozmícháme dohladka a přilijeme k vroucí polévce.
  4. Opět přivedeme k varu, vypneme plotnu a přidáme do polévky citronovou šťávu. Po ochutnání můžeme doladit cukrem nebo citronovou šťávou podle chuti.
Tip: Před podáváním z polévky vyjmeme sítko na čaj.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře