Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Jehněčí kolínko

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
25 minut 120 minut 4 porce Náročné S masem

Ingredience

Příprava

  1. Jehněčí kolínka opláchneme, osušíme a odstraníme z nich přebytečný tuk a blanky. Ostrým nožem oddělíme a oškrábeme maso z horní části kosti, zhruba 3 cm od okraje (maso se tak během pečení stáhne a kost se obnaží a opeče). Kolínka osolíme, opepříme a položíme do pekáčku.
  2. Přidáme očištěnou a na kostky nakrájenou mrkev, celer a petržel, cibuli, na půl rozkrojenou palici česneku a bylinky. Nedoléváme vodu, protože maso i zelenina pustí vlastní šťávu. Pekáček přikryjeme poklopem nebo alobalem a pečeme do měkka v troubě při 170 °C asi 2 hodiny.
  3. Po první hodině pečení pekáček odklopíme, přilijeme trochu vody, znovu přiklopíme a dopečeme. Jakmile je maso měkké, odstraníme poklop, zvýšíme teplotu v troubě na 190 °C a maso necháme zezlátnout (asi 15 minut).
  4. Brambory opláchneme a pečeme na sucho v pekáči zhruba 30 minut. Jako přílohu použijeme zeleninu, která se pekla s masem, a pečené brambory přelité Jemnou hořčicovou omáčkou k masu Hellmann´s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře