Jehněčí kýta na rozmarýnu se špenátem

Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Rozmarýn při charakteristické vůni jehněčího vám dá najevo příchod jara.
Jehněčí kýta na rozmarýnu se špenátem
20 minut 120 minut Snadné


Ingredience

  • 800g jehněčího masa -
  • 600g listového špenátu -
  • 200g slaniny -
  • 300ml červeného vína -
  • 2 cibule -
  • 7 stroužku česneku -
  • 5 kuliček jalovce -
  • rozmarýn -
  • sůl,pepř -
  • 2 vaničky Knorr bohaté šťávy na světlá masa -

Příprava

  1. Jehněčí maso svážeme kuchyňským provázkem do válečku, vetřeme do něj nakrájený česnek, sůl, pepř a rozmarýn a necháme do druhého dne odležet v chladu.
  2. Na dno pekáčku rozložíme polovinu nakrájené slaniny, nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme do něj maso, přidáme jalovec, podlijeme vínem a pečeme zakryté asi 60 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. Když je maso měkké, odkryjeme ho a dopečeme, aby získalo hezkou barvu.
  3. Maso vyjmeme a v horkém, nikoli vřelém výpeku rozpustíme bohatou šťávu na světlá masa a za prošlehávání provaříme tři minuty.
  4. Špenát připravíme tradičním způsobem buď mražený, nebo čerstvý listový.
Tip: Vyzkoušejte i další recepty s masovou šťávou!
Tip: Nová Bohatá štáva Knorr poskytne Vašim omáčkám bohatou masovou chuť a správnou konzistenci. Chcete se dozvědět více? Stačí kliknout.
Tisk Zavřít