Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Jehněčí roláda na česneku nadívaná slaninou a mladým špenátem

Receptynakazdyden.cz
Jaro je v kuchyni symbolem mladých kusů zvířat. Jako kluk jsem jezdil k babičce a miloval jsem ten jarní dvorek, kde se všechno rodilo a probouzelo k životu za vůně čerstvých bylinek. Dřív jsem dával kůzlatům, králíkům a jehňátkům jména, teď jsem povyrostl a dívám se na to z jiné stránky. Když se dnes procházím po dvorku, nenapadají mě jména, ale recepty.  Ten, který Vám dnes představím, je provoněný česnekem, domácí slaninou a mladým špenátem
Hodnocení uživatelů:
15 minut 150 minut 1-4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1kg jehněčí kýty
  • 200g plátkové slaniny
  • 250g baby špenátu
  • 1 palici česneku
  • hladkou mouku nebo Knorr Bohatou šťávu na světlá masa
  • sůl a pepř

Příprava

  1. Jehněčí kýtu nakrojíme do tvaru obdélníkového plátu a pomocí palice přes fólii naklepeme.
  2. Snažte se u krájení ale i u klepání neprotrhnout maso. To je důležité u každé rolády.
  3. Osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem a po celé ploše poklademe plátky slaniny.
  4. Špenát je potřeba propláchnout a vysušit, rozprostřeme ho na slaninu a opatrně zamotáme do tvaru rolády.
  5. Motouzkem svážeme po celé délce, aby se roláda u pečení nerozjela, a ve vyhřáté troubě upečeme za občasného podlévání a přelévání přibližně 40 - 60 minut (dle velikosti rolády).
  6. Výpek buď vyrestujeme na tuk, zaprášíme moukou, zalijeme a provaříme, nebo přidáme Knorr bohatou šťávu.
Tip: Tip: Jako přílohu vyzkoušejte šťouchané brambory s okurkovým salátem 
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře