Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Jehněčí roláda na česneku nadívaná slaninou a mladým špenátem
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Jaro je v kuchyni symbolem mladých kusů zvířat. Jako kluk jsem jezdil k babičce a miloval jsem ten jarní dvorek, kde se všechno rodilo a probouzelo k životu za vůně čerstvých bylinek.
Dřív jsem dával kůzlatům, králíkům a jehňátkům jména, teď jsem povyrostl a dívám se na to z jiné stránky. Když se dnes procházím po dvorku, nenapadají mě jména, ale recepty. Ten, který Vám dnes představím, je provoněný česnekem, domácí slaninou a mladým špenátem
Hodnocení uživatelů :
15 minut
150 minut
1-4 porce Středně obtížné S masem
Ingredience
- 1kg jehněčí kýty
- 200g plátkové slaniny
- 250g baby špenátu
- 1 palici česneku
- hladkou mouku nebo Knorr Bohatou šťávu na světlá masa
- sůl a pepř
Příprava
- Jehněčí kýtu nakrojíme do tvaru obdélníkového plátu a pomocí palice přes fólii naklepeme.
- Snažte se u krájení ale i u klepání neprotrhnout maso. To je důležité u každé rolády.
- Osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem a po celé ploše poklademe plátky slaniny.
- Špenát je potřeba propláchnout a vysušit, rozprostřeme ho na slaninu a opatrně zamotáme do tvaru rolády.
- Motouzkem svážeme po celé délce, aby se roláda u pečení nerozjela, a ve vyhřáté troubě upečeme za občasného podlévání a přelévání přibližně 40 - 60 minut (dle velikosti rolády).
- Výpek buď vyrestujeme na tuk, zaprášíme moukou, zalijeme a provaříme, nebo přidáme Knorr bohatou šťávu.
Tip: Tip: Jako přílohu vyzkoušejte šťouchané brambory s okurkovým salátem
Žádný nový komentář.