Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Jehněčí roláda se špenátem

Receptynakazdyden.cz
Ukažte své rodině své kulinářské umění na jarních roládách, které nejsou vůbec náročné – jejich příprava je jen o cviku. Vytvořte originální jarní jídlo s fantastickou špenátovou mozaikou.
Hodnocení uživatelů:
20 minut 120 minut Snadné

Ingredience

  • 800 g jehněčí kýty bez kosti
  • 60 g česneku
  • 60 g másla
  • 400 g mraženého listového špenátu
  • římský kmín
  • mletý pepř
  • sůl
  • 150 g špeku
  • 2 vaničky Knorr bohaté šťávy na světlá masa

Příprava

  1. Maso nařízneme a upravíme do čtvercového tvaru, který přes potravinářskou folii naklepeme. Folii sejmeme a maso opepříme a osolíme.
  2. Česnek nakrájíme na plátky a na másle je opečeme dozlatova, přidáme vymačkaný špenát, ochutíme římským kmínem a solí.
  3. Na maso rozprostřeme špenát, zarolujeme a svážeme motouzem.
  4. Špek nakrájíme na kostičky a v zapékací míse jej rozpečeme a opečme na něm roládu ze všech stran, podlijeme vodou (cca 250 ml) a dáme péct do vyhřáté trouby na 160 °C 30−40 minut.
  5. Poté roládu vyjmeme a do horkého nikoli vřelého výpeku vmícháme bohatou šťávu.
  6. Krátce provaříme a servírujeme například s bramborovou kaší.
Tip: Vyzkoušejte i další recepty s masovou šťávou!
Tip: Nová Bohatá štáva Knorr poskytne Vašim omáčkám bohatou masovou chuť a správnou konzistenci. Chcete se dozvědět více? Stačí kliknout.
|
|
| Tisk

Zeptejte se šéfkuchaře