Jehněčí roláda se špenátem
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Ukažte své rodině své kulinářské umění na jarních roládách, které nejsou vůbec náročné – jejich příprava je jen o cviku. Vytvořte originální jarní jídlo s fantastickou špenátovou mozaikou.
Ingredience
-
800 g jehněčí kýty bez kosti
-
-
60 g česneku
-
-
60 g másla
-
-
400 g mraženého listového špenátu
-
-
římský kmín
-
-
mletý pepř
-
-
sůl
-
-
150 g špeku
-
-
2 vaničky Knorr bohaté šťávy na světlá masa
-
Příprava
- Maso nařízneme a upravíme do čtvercového tvaru, který přes potravinářskou folii naklepeme. Folii sejmeme a maso opepříme a osolíme.
- Česnek nakrájíme na plátky a na másle je opečeme dozlatova, přidáme vymačkaný špenát, ochutíme římským kmínem a solí.
- Na maso rozprostřeme špenát, zarolujeme a svážeme motouzem.
- Špek nakrájíme na kostičky a v zapékací míse jej rozpečeme a opečme na něm roládu ze všech stran, podlijeme vodou (cca 250 ml) a dáme péct do vyhřáté trouby na 160 °C 30−40 minut.
- Poté roládu vyjmeme a do horkého nikoli vřelého výpeku vmícháme bohatou šťávu.
- Krátce provaříme a servírujeme například s bramborovou kaší.
Tip: Nová Bohatá štáva Knorr poskytne Vašim omáčkám bohatou masovou chuť a správnou konzistenci. Chcete se dozvědět více? Stačí
kliknout.
Tisk
Zavřít