Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Jehněčí závitky plněné špenátem s hříbkovou omáčkou

Receptynakazdyden.cz
Kombinace hub, špenátu a jemné jehněčí kýty je dokonalá. Přesvědčte se i vy o tom, jak jednoduše a snadno jídlo připravíte.
Hodnocení uživatelů:
20 minut 120 minut Snadné S masem

Ingredience

  • 1 kg jehněčí kýty
  • 100g anglické slaniny
  • 150g cibule
  • 200g čerstvých hub (nebo 100g sušených)
  • 150g mraženého nebo listového špenátu
  • 2 vaničky Knorr bohaté šťávy na světlá masa
  • 300ml bílého vína
  • 2 lžíce oleje
  • Knorr světlá jíška
  • sůl, pepř

Příprava

  1. Jehněčí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe plátky anglické slaniny a přidáme podušený a vychucený špenát.
  2. Zamotáme, můžeme si pomoci nití nebo párátkem. Opečeme pomalu po všech stranách do zlatova a vyjmeme z pánve.
  3. Do výpeku přidáme cibulku, česnek, obojí zesklovatíme, přisypeme nakrájené houby a restováním je zbavíme vody. Nakonec podlijeme bílým vínem a trochou vody. V horkém základu, nikoli však vřelém, rozpustíme 2 vaničky bohaté šťávy. Můžeme přihustit jíškou.
  4. Vhodnou přílohou je jemný lázeňský knedlík, případně rýže.
Tip: Vyzkoušejte i další recepty s masovou šťávou!
Tip: Nová Bohatá štáva Knorr poskytne Vašim omáčkám bohatou masovou chuť a správnou konzistenci. Chcete se dozvědět více? Stačí kliknout.
|
|
| Tisk

Zeptejte se šéfkuchaře