Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Jelení žebra na jalovci pečená

Hodnocení uživatelů:
10 minut 120 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1,5 kilogramů jelení žebra
  • 2 kusy cibule
  • 1 kus větší mrkev
  • 20 kusů jalovec
  • 2 kusy bobkový list
  • 1/2 sáčku koření na roštěnky
  • dle chuti hrubozrnná sůl
  • dle potřeb hladká mouka
  • dle potřeb máslo

Příprava

  1. Jelení žebra naporcujeme tak, aby nám vznikly přibližně stejné porce. V rozpuštěném másle rozmícháme koření a v hmoždíři rozdrcené kuličky jalovce se lžičkou hrubozrnné soli. Vzniklou kořenitou směsí bohatě potřeme naporcovaná jelení žebra a uložíme nejméně na jeden den, ale lépe na dva dny do lednice.
  2. Po uležení si nachystáme pekáč s poklopem (např. římský hrnec) do kterého poklademe porce jeleních žeber. Okolo naskládáme na hrubší kusy nakrájenou mrkev a cibule. Podlijeme vodou a přidáme bobkové listy. Dáme do trouby a pečeme na střední teplotu tak dlouho, dokud nebude maso odpadávat od kostí. V průběhu pečení alespoň jednou žebra obrátíme a případně lehce podlijeme troškou vody.
  3. Jakmile jsou žebra upečena tak slijeme výpek a zeleninu z části propasírujeme do výpeku. K zahuštění omáčky použijeme trošku hladké mouky rozmíchané v trošce vody a pomalu necháme provařit cca 20 minut za občasného míchání, aby se nám ta dobrota nepřipálila. Omáčka je chuťově velmi silná a opravdu delikátní.
Tip: Výbornou přílohou jsou vařené a lehce dodatečně opečené brambory lehce ochucené sušeným tymiánem a mletou paprikou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře