Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Jemná křenová omáčka se šunkou od kosti

Hodnocení uživatelů:
20 minut 20 minut 4 porce Snadné

Ingredience

Křenová omáčka

Vařené brambory

  • 6 kusů brambory
  • 1 lžička sůl

Teplá šunka od kosti

Příprava

  1. Oloupeme si brambory a dáme je vařit do osolené vody. Do jiného hrnku dáme rozpustit máslo, asi dva plátky po půl cm.
  2. Přidáme dvě lžíce hladké mouky a dobře rozmícháme.
  3. Přidáme 250 - 300 ml vody a dobře promícháme. Osolíme a za stálého míchání přivedeme do varu. Provaříme 5 minut a přidáme 100 ml šlehačky. Nakonec přidáme křen.
  4. Pažitku opláchneme a nasekáme. Šunku si prohřejeme (na pánvi nebo v mikrovlnné troubě).
Tip: Pokud není možnost čerstvého křenu, používám smetanový křen ze skleničky.
Tip: Šunku kupte kvalitní, od kosti, tak půl až centimetrové plátky. Lepší než voda, je použít vývar. Ten použiji, když zrovna dělám vývarovou polévku.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře