Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Jemná křenová omáčka se šunkou od kosti
Hodnocení uživatelů :
20 minut
20 minut
4 porce Snadné
Ingredience
Křenová omáčka
- 2 plátky máslo
- 2 lžíce hladká mouka
- 1/2 lžičky sůl
- 1 lžička strouhaný křen
Vařené brambory
- 6 kusů brambory
- 1 lžička sůl
Teplá šunka od kosti
- 4 plátky šunka od kosti
- 2 lžičky pažitka nasekaná
Příprava
- Oloupeme si brambory a dáme je vařit do osolené vody. Do jiného hrnku dáme rozpustit máslo, asi dva plátky po půl cm.
- Přidáme dvě lžíce hladké mouky a dobře rozmícháme.
- Přidáme 250 - 300 ml vody a dobře promícháme. Osolíme a za stálého míchání přivedeme do varu. Provaříme 5 minut a přidáme 100 ml šlehačky. Nakonec přidáme křen.
- Pažitku opláchneme a nasekáme. Šunku si prohřejeme (na pánvi nebo v mikrovlnné troubě).
Tip: Pokud není možnost čerstvého křenu, používám smetanový křen ze skleničky.
Tip: Šunku kupte kvalitní, od kosti, tak půl až centimetrové plátky. Lepší než voda, je použít vývar. Ten použiji, když zrovna dělám vývarovou polévku.
Žádný nový komentář.