Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Jemná polévka z bobů s fazolovou příchutí

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 30 minut 4 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 400 gramů mražené boby
  • 1 kus ledový salát
  • 5 kusů fazolových lusků
  • 20 mililitrů smetana
  • 1 špetka muškátový oříšek
  • 40 gramů margarín Rama Culinesse
  • 2 kostky Knorr Bujón Slepičí

Příprava

  1. Rozpusťte kostky Knorr Bujón Slepičí v 1,5 litru vroucí vody.
  2. Salát umyjte, osušte a nakrájejte. Zelené fazolové lusky umyjte a nechejte okapat.
  3. Na mírném plameni rozpusťte v hrnci s tlustým dnem Ramu Culinesse. Smažte v něm salát asi 3 minuty. Dejte pozor, aby se vám margarín nepřepálil, protože by pak pokrm ztratil svoji chuť a jídlo by bylo nezdravé. Přidejte bujón a přiveďte k varu. Přidejte boby a dvě třetiny fazolových lusků. Nechte vařit asi 20 minut.
  4. Jednu třetinu fazolových lusků povařte, ale nerozvařte. Vytáhněte několik zrn bobu pro ozdobení (až jsou boby, fazolové lusky i salát měkké).
  5. Zbytek rozmixujte, ale ne příliš silně, aby polévka měla spíše hrubší strukturu. Přidejte smetanu, dochuťte pepřem a solí podle vaší chuti.
  6. Přidejte špetku muškátového oříšku, zamíchejte a nechte vařit na mírném plameni asi 2 minuty. Servírujte s nakrájenými fazolovými lusky a ozdobte několika zrny bobů.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře