Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Jemné linecké košíčky

Hodnocení uživatelů:
Snadné

Ingredience

těsto

  • 300 gramů hladká mouka
  • 80 gramů moučkový cukr
  • 1 kus vanilkový cukr
  • 1 kus citrónová kůra
  • 2 kusy žloutky
  • 200 gramů Hera

Příprava

Na vál prosijeme mouku a moučkový cukr. Přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru a promícháme. Do důlku uprostřed dáme žloutky a kolem nasekáme tuk. Zpracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout. Z odpočinutého těsta vyválíme váleček, rozkrájíme na stejné kousky, které vtlačujeme do plechových formiček na košíčky ( není třeba je vymazávat ). Pečeme asi 10 minut při 180°C ( jakmile začnou okraje růžovět, vytáhneme ). Košíčky vyklápíme ještě teplé. Vychladlé košíčky plníme krémem, ozdobíme ovocem a zalijeme troškou želé, které připravíme podle návodu na sáčku. Košíčky můžeme upéct dopředu, plníme až co nejtěsněji před konzumací.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře