Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Jogurtová bábovka s hroznovým vínem
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů :
20 minut
50 minut
12 porcí Snadné
Ingredience
- 4 kusy vejce
- 230 gramů rostlinný tuk Hera
- 200 gramů moučkový cukr
- 1 balení vanilkový cukr
- 125 gramů bíly jogurt
- 50 mililitrů rum
- 400 gramů polohrubá mouka
- 1 balení kypřící prášek do pečiva
- 50 gramů sekané mandle
- Hera a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
- 200 gramů modré hroznové víno
- moučkový cukr na posypání
Příprava
- Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Změklou Heru nakrájíme na malé kousky a vyšleháme se žloutky, moučkovým i vanilkovým cukrem do pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do žloutkové pěny přidáme jogurt, rum, prosátou mouku s práškem do pečiva a nadrobno nasekané mandle. Nakonec zlehka zapracujeme bílkový sníh.
- Hroznové víno otrháme, opláchneme a necháme oschnout. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme moukou. Nalijeme do ní polovinu těsta, poklademe ho hroznovým vínem a zakryjeme zbylým těstem.
- Bábovku vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 160 °C asi 50 minut. Hotovou bábovku necháme chvíli zchladnout ve formě. Poté ji vyklopíme na kovovou mřížku. Před podáváním pocukrujeme.
- Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
Žádný nový komentář.