Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Jogurtová bábovka s hroznovým vínem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 50 minut 12 porcí Snadné

Ingredience

  • 4 kusy vejce
  • 230 gramů rostlinný tuk Hera
  • 200 gramů moučkový cukr
  • 1 balení vanilkový cukr
  • 125 gramů bíly jogurt
  • 50 mililitrů rum
  • 400 gramů polohrubá mouka
  • 1 balení kypřící prášek do pečiva
  • 50 gramů sekané mandle
  • Hera a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
  • 200 gramů modré hroznové víno
  • moučkový cukr na posypání

Příprava

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Změklou Heru nakrájíme na malé kousky a vyšleháme se žloutky, moučkovým i vanilkovým cukrem do pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do žloutkové pěny přidáme jogurt, rum, prosátou mouku s práškem do pečiva a nadrobno nasekané mandle. Nakonec zlehka zapracujeme bílkový sníh.
  2. Hroznové víno otrháme, opláchneme a necháme oschnout. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme moukou. Nalijeme do ní polovinu těsta, poklademe ho hroznovým vínem a zakryjeme zbylým těstem.
  3. Bábovku vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 160 °C asi 50 minut. Hotovou bábovku necháme chvíli zchladnout ve formě. Poté ji vyklopíme na kovovou mřížku. Před podáváním pocukrujeme.
  4. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře