Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Jogurtový chlebíček s čokoládovou polevou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
30 minut 50 minut 16 porcí Snadné

Ingredience

  • 200 gramů rostlinný tuk Hera
  • 180 gramů moučkový cukr
  • 1 balení vanilkový cukr
  • 500 gramů bíly jogurt
  • 400 gramů hladká mouka
  • 1 balení vanilkový puding v prášku
  • 1 balení kypřící prášek do pečiva
  • 4 kusy vejce
  • 100 gramů čokoláda na vaření
  • 100 gramů hořká čokoládová poleva
  • 20 gramů mléčná čokoládová poleva
  • Hera a hrubá mouka na vymazání formy

Příprava

  1. Změklou Heru utřeme s moučkovým i vanilkovým cukrem do pěny. Postupně do ní zašleháme vejce a pak jogurt. Přidáme mouku prosátou s pudinkovým i kypřicím práškem a vymícháme hladké těsto.
  2. Naplněnou formu vložíme do vyhřáté trouby a těsto pečeme při 160 °C asi 50 minut. Po upečení necháme korpus ve formě krátce zchladnout, pak ho vyklopíme a necháme vychladnout úplně.
  3. Tmavou čokoládovou polevu rozehřejeme na vodní lázni, celý chlebíček jí přelijeme a necháme ztuhnout. Pak rozehřejeme na vodní lázni mléčnou polevu, dáme ji do malého papírového kornoutku a chlebíček jí ozdobně přestříkáme. Opět necháme ztuhnout a pak ho rozkrájíme na plátky.
  4. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře