Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Jogurtový koláč v cheesecake stylu/Yogurt cake in cheesecake style

Hodnocení uživatelů:
20 minut 35-40 10 porcí Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

  • 350 gramů bílého jogurtu
  • 250 gramů kysané smetany
  • 1-2 kapek vanilkového extraktu
  • 2 vejce
  • 1 dl mléka
  • 20 gramů másla
  • 1-2 lžíce nutelly

Příprava

Jako základ jsem si rozdrtila sušenky Oreo. Zalila jsem je cca. 20 gr rozupuštěného másla a mlékem a dala péct. Neupeče se to tak krásně do křupava jako cheescakový základ, protože mléko to tolik nenechá- a já jsem zase nechtěla, aby se mi základ spálil, takže proto jsem to radši vytáhla dříve. Mezi tím si můžete umíchat směs na korpus. Je to jednoduché v tom, že pokud máte metličku, vymícháte to krásně do hladka, jakmile přidáte všechny potřebné přísady. Tentokrát jsem nepoužila žádný přidaný cukr, protože mě to ani nenapadlo, ale lžící jsem si nabrala Nutellu, kterou jsem rozpustila a protáhla jimi vrch, někde jsem nechala trochu více, na těch místech se Nutella dostala až do těsta a dala tomu na některých místech takový sladký moment překvapení. Pekla jsem to cca. 35-37 min, je dobré ale koláč hlídat protože každá trouba peče trochu jinak... :)
Tip: výborné nahradit i jinými sušenkami, také s čokoládovo ovocným přelivem
Tip: nejlépe je počkat a nechat vychladit cca.3 hodiny
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře