Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Jogurtový moučník s jahodami

Hodnocení uživatelů:
20 minut 25 minut 20 porcí Středně obtížné

Ingredience

Těsto

  • 300 gramů jogurt bílý
  • 2 hrnky polohr. mouka
  • 1 hrnek cukr
  • 2 kusy vejce
  • 1 balení kypřík

Drobenka

  • 50 gramů hrubá mouka
  • 40 gramů cukr
  • 40 gramů máslo

Jahody

  • 350 gramů Jahody čerstvé nebo mražené

Příprava

  1. Suroviny na těsto smícháme v misce.
  2. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech.
  3. Poklademe čerstvými nebo mraženými jahodami.
  4. Připravíme si drobenku a tu nasypeme navrch koláče.
  5. Pečeme při 180 stupních cca 30 minut.
Tip: Jako obměnu někdy použiji pod jahody řídkou tvarohovou nádivku - stačí jeden kelímek tvarohu, trocha cukru, žloutek, na zředění mléko.
Tip: Tento koláč máme vyzkoušený také s kompotovanými nebo čerstvými švestkami, je velmi chutný a vydrží dlouho vláčný než třeba kynutý.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře