Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kachna na pomerančích

Hodnocení uživatelů:
20 minut 200 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram kachna
  • 6 kusů pomaranč
  • 3 dl bíly jogurt
  • 3 dl bílé víno
  • 2 dl cukr
  • 4 lžíce višňová marmeláda
  • dle chuti pepř, sůl

Příprava

  1. Kachnu posolíme a pokmínujeme.
  2. Do břicha jí dáme oloupaný pomeranč.
  3. Do pekáče dáme vedle kachny nakrájené pomeranče, jeden necháme čerstvý na ozdobu.
  4. Pečeme v mírné troubě asi tři hodiny. Bílý jogurt smícháme s cukrem a vínem.
  5. Hotovou kachnu podáváme s jogurtovo-vínovou omáčkou.
Tip: Jako přílohu můžeme dát bramborové krokety
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře