Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kachna pečená na zelí

Hodnocení uživatelů:
30 minut 180 minut 4 porce Snadné S masem

Ingredience

  • 1 kus kachna
  • 1 kilogram kysané zelí
  • 1 lžíce kmín
  • 1 lžička sůl

Příprava

  1. Kachnu si naporcujeme na 4 porce (můžeme si koupit stehna dle počtu strávníků). Ze zelí slijeme vodu a rozložíme ho na pekáč. Kachnu osolíme a okmínujeme, položíme na zelí a dáme do trouby na cca 3 hodiny péct. Pečeme dle typu trouby na asi 200°C.
  2. Pokud je kachna moc tučná, vybíráme při pečení přebytečný tuk, ale většinou se pěkně zapije do zelí. Podáváme s knedlíkem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře