Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kachna s citrónovou omáčkou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 90 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kus kachna
  • 2 lžíce Knorr Aromat
  • 3 kusy citrón
  • 1 kus cibule
  • 1 sklenička suché bílé víno
  • 1 lžička mletý zázvor

Příprava

  1. Do vykuchané a umyté kachny vložte dva citróny.
  2. Třetí rozpůlte, z každé půlky odřízněte dvě kolečka, ze zbytku vymačkejte šťávu.
  3. Kachnu dejte do žáruvzdorné nádoby, vlijte asi 2 sklenice vody, přidejte na kolečka nakrájenou cibuli, zázvor a koření Knorr Aromat.
  4. Přiveď te k varu a po přikrytí vložte kachnu do trouby rozehřáté na teplotu 200 stupňů. Pečte 60 minut.
  5. Vyndejte kachnu z trouby a omáčku sceďte.
  6. Kachnu vložte zpět do nádoby, polijte vínem, vložte do trouby a pečte 30 minut. Hotovou kachnu položte na mísu, pokapte citrónovou šťávou a ozdobte kolečky citrónu.
  7. Přeceděnou omáčku z první fáze pečení přidejte k vinné omáčce a po převaření servírujte s kachnou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře