Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kachna s hroznovým vínem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
4 porce Náročné

Ingredience

  • 0.50 kilogramů kachna
  • 1 sklenička bílé víno
  • 1 lžíce mouka
  • 3 lžíce margarín
  • 0.50 kostky Knorr Bujón Slepičí
  • 1 kus Koření v kostkách Knorr
  • 1 špetka pepř
  • červené hroznové víno

Příprava

  1. Potřete kachní maso rozdrobeným kořením z kostky Koření v kostkách Knorr. Naplňte kachnu hroznovým vínem a zašijte. Hrst hroznů odložte na později.
  2. Nahřejte troubu na teplotu 190 stupňů. Kachnu pečte 80 minut. Po 20 minutách ji začněte polévat vínem (2 lžíce nechte na později) a vzniklou šťávou.
  3. Oberte odložené hrozny a připravte zásmažku z margarínu a z mouky.
  4. Rozpusťte 1/2 kostky Knorr Bujón Slepičí v 1 sklenici vroucí vody.
  5. Vlijte bujón do zásmažky, přidejte citrónovou šťávu a uveďte do varu. Vložte hrozny, přidejte 2 lžíce vína a šťávy z pečení a opět přiveďte do varu.
  6. Upečenou kachnu polijte šťávou a obložte ji okapanými hrozny. Můžete dochutit, pokud to uznáte za vhodné.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře