Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kachna skoro bez práce

Hodnocení uživatelů:
10 minut 300 minut 4 porce Snadné S masem

Ingredience

  • 1 kachna
  • 3 lžíce soli
  • 1 lžíce celého kmínu

Příprava

  1. Kachnu si omyjeme, trošku necháme okapat posypeme ji zvenku i zevnitř solí a kmínem. Položíme prsíčky vzhůru do suchého pekáče (opravdu úplně suchého nedáváme tam nic žádné sádlo ani vodu, vůbec nic). Pekáč musí být buď kovový nebo skleněný a mít víko.
  2. Teplotu nařídíme na 120 °C, pekáč uzavřeme a vložíme do trouby. Pečeme 5 hodin aniž podléváme, nebo otevíráme troubu či pekáč. Po pěti hodinách je kachna propečená s křupavou kůrkou, a hodně šťávy která je vynikající. Můžeme podávat se zelíčkem a bramborovým knedlíkem nebo někdo má rád houskový knedlík.
Tip: Opravdu jde masíčko hezky od kosti a kachna je vynikající, už jí nedělám jinak. Pustí hodně šťávy takže opravdu nemusí se podlévat a po celých 5h je důležité opravdu ani troubu neotvírat natož víko pekáče.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře