Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kachní játra Foie Gras

Recept na oblíbenou delikatesu. Kachní játra Foie Gras s oblíbenými bramborovými plátky ve smetaně.
Hodnocení uživatelů:
10 minut 15 minut 2 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

Příprava

  1. Kachní játra po vybalení opláchneme a uložíme před přípravou v lednici.
  2. Zeleninovou přílohu připravíme tak, že nakrájíme kedlubnu na kostičky, polovinu karotek nakrájíme na šikmá kolečka, druhou polovinu karotek necháme vcelku, jarní cibulku i s natí na kolečka, mladou cuketu na silnější kolečka a petrželovou nať najemno. Do pánve si dáme rozpustit lžičku másla a vložíme nakrájenou zeleninu. Promícháme a osolíme a opepříme. Zlehka ji orestujeme tak aby zůstala tzv. „na skus“.
  3. Nové brambory si uvaříme ve slupce. Po uvaření oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Do pánve si dáme smetanu a vložíme nakrájené brambory, necháme prohřát a to tak dlouho než se smetana vsákne do brambor.
  4. Když máme obě přílohy hotové, vyndáme si kachní „foie gras“ s lednice a v teplé vodě namočeným nožem je nakrájíme na asi 2 cm široké plátky. Plátky jater vydatně osolíme a opepříme. Vkládáme do dobře rozpálené suché steakové pánve a opékáme z obou stran, dokud na játrech nejsou hnědé pruhy.
  5. Játra ihned servírujeme s teplou mladou zeleninou a bramborovými plátky ve smetaně.
Tip: Podávát můžeme i s bramborovou kaší.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře