Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kachní paštika v křupavé krustě

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 min 70 minut Snadné S masem

Ingredience

Na paštiku

  • 400 gramů kachní játra
  • 500 mililitrů mléko
  • 100 mililitrů koňak nebo brandy
  • 100 mililitrů portské víno
  • 250 gramů rostlinný tuk Flora Gold
  • sůl
  • pepř

Na těsto

  • 175 gramů špaldová mouka
  • špetka soli
  • 75 gramů rostlinný tuk Flora Gold
  • 50-70 mililitrů studená voda
  • vejce na potření

Příprava

  1. Játra dobře omyjeme, odblaníme a necháme odležet jeden den v mléce. Opět propláchneme a další den dáme játra odpočívat do koňaku (nebo brandy) a portského. Játra necháme okapat, polovinu z nich nakrájíme na kostičky, orestujeme na trošce rostlinného tuku Flora Gold a necháme zchladnout.
  2. Druhou polovinu v kuchyňském kutru rozmixujeme s rostlinným tukem Flora Gold, solí a pepřem. Pokud nemáme k dispozici kutr, játra dvakrát umeleme na masovém strojku. Do fáše přidáme vychladlé kusy jater, zamícháme a případně dochutíme portským či koňakem. Formu vyložíme potravinářskou folií, naplníme paštikou a několikrát sklepneme. Paštiku pečeme ve vodní lázni ve vyhřáté troubě na 80°asi 40 minut. Po zchladnutí vložíme do lednice alespoň na 24hodin a necháme dobře ztuhnout.
  3. Těsto - vše zpracujeme, zabalíme do folie a necháme odpočinout 30 min. Následně vyválíme, okraje potřeme vejcem a paštiku zabalíme do těsta. V troubě na 180°upečeme dozlatova.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře