Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kachní prsa s kaštany

Hodnocení uživatelů:
10 minut 60 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 20 kusů jedlé kaštany
  • 4 kusy kachní prsa
  • dle potřeb sůl
  • dle chuti drcený pepř
  • 1/2 lžičky sušený tymián
  • 2 lžíce olej
  • 150 mililitrů červené víno
  • 4 lžíce brusinkový džem
  • 2 lžíce med
  • 1/2 kusu šťáva z citrónu

Příprava

  1. Kaštany spaříme a oloupeme (sušené oloupané kaštany předem namočíme do vody na několik hodin).
  2. Kachní prsa vykostíme, kůži nařízneme do čtverečků.
  3. Maso osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a opečeme na oleji nejdříve kůží nahoru, pak i z druhé strany.
  4. Přendáme je do zapékací nádoby, přidáme kaštany, podlijeme vínem a pečeme 15-20 minut.
  5. Pak přidáme džem, med, citronovou šťávu a dopečeme (asi 15 minut).
Tip: Podáváme s pečenými bramborami.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře