Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kachní prsa s pomerančovou omáčkou a glazírovanou šalotkou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 15 min Snadné S masem

Ingredience

  • 4 kusy kachní prsa
  • 4 kusy pomeranče
  • 4 kusy menší šalotky
  • 4 lžíce cukru (nejlépe třtinový)
  • 250 mililitrů kuřecího vývaru připraveného z Knorr Bohatý bujón kuřecí
  • 150 mililitrů bílého vína (polosladké)
  • sůl, čerstvě mletý pepř

Příprava

  1. Šalotky nakrájejte na tenké měsíčky. Na pánvičce rozpustíme 2 lžíce cukru a přidáme cibulku a opečeme dozlatova. Pánev zastříkneme troškou bílého vína (zhruba 100ml) a necháme podusit doměkka (víno se nám musí skoro odpařit, čímž nám vznikne glazura)
  2. Rozpalte si pánev. Kachní prsa omyjte a osušte. Kůži nakrájejte do tvaru mřížky. Osolte a opepřete. Vložte je na rozpálenou pánev kůži dolů a opečte z obou stran dozlatova. Mezitím si rozehřejte troubu na 180°C. Prsa přendejte do žáruvzdorné misky a pečte v troubě zhruba10 minut.
  3. Ze 2 pomerančů vymačkejte šťávu a vnitřní část (dužinu) zbylých dvou pomerančů nakrájejte na měsíčky. Na pánev, kde jsme opékali kachní prsíčka, nalijte bílé víno, kuřecí vývar, přidejte, pomerančovou šťávu a pokrájenou dužinu. Vařte, až se tekutina zredukuje (zhruba 10-15minut), doslaďte a dosolte podle potřeby.
  4. Prsíčka nechte pár minut odpočinout, pokrájejte je a podávejte s pomerančovou omáčkou s glazírovanou šalotkou.
Tip: Vyzkoušejte další recepty s kachnou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře