Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

KACHNÍ PRSA SE ŠVESTKOVOU OMÁČKOU

Receptynakazdyden.cz
Do růžova připravená kachní prsa s variací švestkové omáčky silné po červeném víně jsou nejlepší volbou vaší romantické večeře.
Hodnocení uživatelů:
5 minut 25 minut Snadné S masem

Ingredience

  • 1 kg kachních prsou s kůží
  • 2 lžíce sádla
  • 200 g kompotovaných švestek
  • 100 g cukr krupice
  • 200 ml červeného vína
  • skořice celá
  • bobkový list
  • sůl
  • 1 vanička - Knorr Bohatý bujón Kuřecí

Příprava

Na rozpáleném sádle opečeme do růžova po obou stranách nasolená a okmínovaná kachní prsa. Prsa vyjmeme a vsypáním cukru do výpeku připravíme tmavý karamel, který zalijeme červeným vínem a přidáme kuřecí bujón. Ochutíme skořicí, bobkovým listem a svaříme 20 minut se švestkovým kompotem nebo sušenými švestkami do patřičného zhoustnutí. Nejvhodnější přílohou jsou domácí smažené bramborové krokety.
Tip: Inspirujte se dalšími skvělými recepty na drůbeží maso.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře