Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kachní srdce na cibulce a kmínu

Drůbeží vnitřnosti jsou dneska trošku nedoceněné. Objevte jejich zašlou slávu a vyzkoušejte tento recept!
Hodnocení uživatelů:
15 minut 45 minut 4-6 porce Snadné S masem

Ingredience

  • 600 gramů chlazených kachních srdcí
  • 2 větší cibule
  • 5 kuliček nového koření
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 litru vývaru z kostí
  • dle chuti hl. mouka, máslo, pepř, sůl, olej

Příprava

Srdíčka zbavíme nečistot a nevzhledné vrchní části (tuk a trubice). Každé srdíčko podélně přepůlíme a poctivě propláchneme pod tekoucí vodou, odstraníme tak zbytky sražené krve. Do hrnce si dále trochu oleje a přidáme najemno nakrájenou cibuli, kterou orestujeme do tmavé barvy - pozor na přepálení. Přidáme koření mletý kmín, bobkové listy, nové koření a ještě zlehka orestujeme. Srdce přidáme do hrnce a také orestujeme. Podlijeme vývarem a přidáme sůl a pepř dle chuti. Dusíme do měkka kolem 30 minut. Za pomocí „francouzského másla“ vytvoříme lahodnou a jemnou omáčku, kterou necháme ještě 15 minut lehce provařit, aby se odstranila chuť syrové mouky. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.
Tip: Vyzkoušejte další zajímavé a a rychlé recepty.
Tip: Pokud nemáte vývar, připravte si ho jednoduše z Knorr bohatý bujón hovězí.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře