Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kachní srdíčka na jalovci

Hodnocení uživatelů:
10 minut 45 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 750 gramů kachní srdíčka
  • 10 kuliček jalovec
  • 1/4 kusu celer
  • 1 kostka masox
  • dle chuti sůl
  • dle chuti drcený kmín
  • dle chuti petrželová nať
  • 1 kus cibule
  • 1 lžíce husí sádlo

Příprava

  1. Kachní srdíčka zbavíme odkrojením vrchní tučné části a pořádně propereme ve vodě, aby došlo k vyplavení případné sražené krve. Srdíčka necháme vcelku – jsou malá a zachovají si šťavnatost. V hmoždíři si rozdrtíme kuličky jalovce a vsypeme do očištěných srdíček. Přidáme polévkovou lžíci husího sádla a poctivě promícháme s kořením a srdíčky.
  2. Do rozpálené pánve vsypeme srdíčka se sádlem a jalovcem a za občasného míchání opékáme. Jakmile se vyvaří voda, kterou srdíčka pustila, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, nastrouhaný kousek celeru a lehce orestujeme. Vzniklou směs přendáme do hrnce, podlijeme vývarem z jedné kostky masoxu a dusíme, dokud nejsou srdíčka příjemně měkká – cca 30-45 minut.
  3. Jakmile je vše podle našeho gusta, zahustíme tmavou instantní jíškou a přidáme na jemno nasekanou petrželovou nať, drcený kmín a necháme projít varem cca 2 minuty. Podáváme s knedlíkem nebo rýží.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře