Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kakaové miniřezy s vanilkovým krémem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
45 minut 10-12 24 porcí Náročné

Ingredience

těsto

  • 6 kusů vejce
  • 120 gramů krystalový cukr
  • 25 gramů kakao
  • 90 gramů hladká mouka
  • 1 špetka kypřící prášek do pečiva

náplň

zdobení

  • 120 gramů strouhaný kokos
  • 80 gramů cukrářská poleva

Příprava

  1. Připravíme piškot. Do mouky přimícháme prášek do pečiva, necháme odstát. Oddělíme bílky od žloutků. Žloutky s jednou třetinou krystalového cukru utřeme do pěny. Bílky vyšleháme se zbytkem cukru na krémovitou pěnu. Do žloutků přidáme po lžících třetinu pěny z bílků, zamícháme. Poté přidáme i zbylou pěnu, lehce smícháme, ale ne úplně dohladka. Ve dvou částech přisypeme prosátou směs mouky, kakaa a prášku do pečiva a opatrně zamícháme do pěny.
  2. Těsto vylijeme na plech o rozměrech 32 × 35 cm, který jsme vyložili pečicím papírem. Uhladíme. V troubě předehřáté na 220 °C pečeme 10–12 minut. Dokud se piškot peče, dvířka trouby se nesmí otevírat, aby se těsto nezdrclo.
  3. Na krém: pudink uvaříme s mlékem dle návodu na sáčku bez přidání cukru a vychladíme. Heru s moučkovým cukrem utřeme do pěny, poté přidáme vychladlý puding a kokosovou moučku. Plát rozřízneme na 3 stejné díly a naplníme 80 procenty krému. Vložíme do ledničky aspoň na 3–4 hodiny.
  4. Poté nakrájíme na čtverce nebo vypichujeme na kolečka. Boky zákusků potřeme zbylým krémem a vyválíme v kokosové moučce. Povrch potřeme cukrářskou polevou, kterou jsme rozpustili nad párou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře