Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kakaovo-kdoulový koláč bez vajec

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
40 minut 30 minut 8-10 porcí Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

  • 5 dl hladké mouky
  • 5 dl rostlinného mléka
  • 1 kus citrón kůra
  • 4 lžíce kakaa
  • 2,5 dl březového cukru
  • 1 lžíce prášek do pečení bez fosfátu

Náplň

  • 1/2 kilogram kdoulí
  • 1/2 kilogram jablek
  • 10 dekagramů březového cukru
  • 1 lžíce pektinu

Příprava

  1. Mouku smícháme s cukrem, kakaem a práškem do pečiva, poté přidáme rostlinné mléko.
  2. Po důkladném promíchání pečeme na plechu vymaštěném olejem a vysypaném moukou na 170 stupňů po dobu 30 minut.
  3. Mezitím připravíme jablečno-kdoulový džem: oloupeme kdoule a jablka, nakrájíme je na kostičky a dáme vařit s trochou březového cukru. Vaříme do změknutí, současně behem této doby hmota houstne.
  4. Vychladlý piškot překrojíme na půl a podáváme promazaný džemem.
Tip: Je možné připravit i s jiným džemem.
Tip: S březovým cukrem je třeba zacházet opatrně, protože lidem s citlivostí na něj může způsobit průjem!
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře