Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kakaový dort s jablky - dia

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
30 minut 45 minut 12 porcí Středně obtížné

Ingredience

korpus

  • 150 gramů polohrubá mouka
  • 1 lžička kypřící prášek do pečiva
  • 3 lžíce kakao
  • 60 kapek sladidla Diafan
  • horká voda
  • 4 kusy vejce
  • 2 kusy velká jablka
  • Hera a hrubá mouka do formy

náplň

  • 150 gramů meruňkový džem pro diabetiky

Příprava

  1. Mouku prosijeme s práškem do pečiva a kakaem. Jablka oloupeme, vykrojíme z nich jádřince a nastrouháme je nahrubo. Sladidlo promícháme s horkou vodou.
  2. Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Z bílků připravíme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s oslazenou vodou do pěny. Vmícháme do ní moučnou směs a jablka. Nakonec zlehka zapracujeme sníh z bílků.
  3. Dortovou formu vymažeme tukem, vysypeme moukou a těsto do ní rozetřeme. Vložíme ji do předehřáté trouby a při 170 °C ho pečeme asi 45 minut.
  4. Upečený korpus vyndáme z trouby. Když trochu zchladne, opatrně ho vyjmeme z formy a necháme vystydnout úplně. Pak ho prokrojíme. Spodní díl potřeme džemem a přiklopíme dílem vrchním.
  5. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře