Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kančí guláš

Hodnocení uživatelů:
20 minut 60 minut 4 porce Středně obtížné Jemně pálivé S masem

Ingredience

  • 500 gramů kančí maso
  • 3 kusy cibule
  • 5 stroužků česnek
  • 5 lžic sádlo
  • 1 litr hovězí vývar
  • 3 lžíce mouka
  • 200 gramů špek
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř

Příprava

  1. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli se špekem a přidáme na kostky pokrájené maso, které jsme den předem naložili do rozetřeného česneku.
  2. Podlijeme vývarem a dusíme v papiňáku doměkka. Můžeme přidat nakrájenou papriku.
  3. Můžeme zahustit rozstrouhaným starším chlebem (nebo klasicky moukou rozmíchanou ve vodě) a necháme asi 10 - 15 minut povařit. Osolíme a opepříme.
  4. Kdo má rád pikantní jídlo může přidat chilli. Nejlepší je druhý den s houskovým knedlíkem.
Tip: Do guláše můžeme přidat nakrájenou papriku.
Tip: Na talíři zdobíme kroužky cibule.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře