Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kančí guláš

Receptynakazdyden.cz
Vyzkoušejte recept na úpravu kančího masa a připravte si z něj oblíbený guláš. Silná chuť a jednoduchá příprava!
Hodnocení uživatelů:
10 minut 80 minut Středně obtížné

Ingredience

  • 1kg kančího masa (plec, krk) nakrájené na kostky
  • 100g sádla
  • 2 velké cibule nakrájené na jemno
  • 200g slaniny pokrájené na kostky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 200ml dobrého červeného vína
  • Hotová jíška Knorr tmavá
  • 1l hovězího vývaru připraveného z Knorr Bohatý bujón hovězí
  • sůl, pepř
  • brusinkový kompot

Příprava

  1. V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme nakrájenou cibulku a opékáme, až zesklovatí.
  2. Pak přidáme pokrájenou slaninu, maso, osolíme, opepříme, přidáme kmín a chvilku opékáme. Do ¾ výšky masa zalijeme vývarem připraveným z Knorr Bohatého bujónu hovězího a červeným vínem.
  3. Dusíme za občasného míchání a podlévání, až je maso měkké. V případě potřeby zahustíme Knorr jíškou. Podáváme s karlovarským knedlíkem a stopou brusinkového kompotu.
Tip: Pokud nemáte čas připravit si vývar z masa, je Knorr Bohatý bujón skvělou alternativou. Jedná se o bujon připravený z čerstvých surovin pomalým vařením, bez přidaného glutamanu a konzervantů.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře