Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kančí krk na jalovci a tymiánu

Hodnocení uživatelů:
15 minut 120 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

Marináda

  • 1 lžička tymián
  • 1 lžička koření Zvěřina
  • 1 lžička sůl
  • 20 kuliček jalovec
  • 2 lžíce olej

Příprava

  1. Připravíme si marinádu, koření rozmělníme v hmoždíři a smícháme s olejem.
  2. Maso z kančího krku nakrájíme na kousky cca 4x4 cm a bohatě vetřeme do masa v hmoždíři rozdrcenou a smíchanou marinádou. Maso následně vložíme zakryté do chladna na 24 hodin, ale lépe až na 48 hodin.
  3. V hrnci si orestujeme na nudličky nakrájenou prorostlou uzenou slaninu a po vypečení tuku přidáme na hrubo nakrájenou cibuli a opečeme do hněda. Maso po poctivém naložení zprudka orestujeme na pánvi tak, aby se zatáhlo a lehce opeklo a vložíme do hrnce ke slanině s cibulí.
  4. Výpek z pánve samozřejmě také přidáme do hrnce k masu. Podlijeme cca 0,5 l vody, přikryjeme a dusíme cca 90 minut. Dle potřeby během dušení doléváme vodu tak, aby dosahovala do ¾ masa. Jakmile je maso hotové, tak dle potřeby a zvolené přílohy zahustíme tmavou instantní jíškou.
Tip: Podáváme s houskovým knedlíkem, šťouchaným bramborem nebo rýží.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře