Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kančí plec na majoránce

Hodnocení uživatelů:
10 minut 80 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

Maso

  • 1,5 kilogramů kančí plec
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 30 dekagramů uzený špek
  • 1/2 litru vývar z kostí

Marináda

  • 1 lžička tymián
  • 1 lžička jalovec
  • 1 lžička rozmarýn
  • 1 lžička hrubá sůl
  • 2 lžičky plnotučná hořčice

Příprava

  1. Kančí plec odblaníme a svážeme do tvaru válečku, prošpikujeme klínky špeku a potřeme povrch masa v hmoždíři vytvořenou marinádou. Maso následně potřeme hořčicovou marinádou a vložíme zakryté do chladna na 24 hodin.
  2. Maso následně zprudka orestujeme na pánvi a vložíme do hrnce. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a mrkev. Výpek z pánve samozřejmě naředíme trochou vody, necháme chvilku vyvařit a přidáme k masu do hrnce. Podlijeme cca 0,5 l vývaru z kostí, přikryjeme a dusíme pod pokličkou cca 1 1/2 hodiny.
  3. Po udušení maso vyjmeme a odstraníme ovázání a uložíme nakrájené v teple. Vývar s udušenou zeleninou propasírujeme do kastrolu včetně šťávy a ponorným mixérem rozmixujeme úplně do hladka. Do této vzniklé šťávy přidáme polovinu 30 g balení čerstvé majoránky, kterou obereme ze stonků a lehce posekáme. Vmícháme do šťávy a již jen dle potřeby dochutíme solí.
Tip: Omáčku podáváme s houskovým nebo i bramborovým knedlíkem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře